Az önkormányzatok információbiztonsági tanácsadója

ASP informatikai biztonsági követelmények értelmezése

Az Ön Hivatalában is gondot okoz a Magyar Államkincstár által kiadott a „Tájékoztatás az önkormányzati ASP rendszerhez csatlakozáshoz megvalósítandó informatikai biztonsági követelményekről” című dokumentum értelmezése.


Rendelje meg most az értelmezésünket ide kattintva!

Önkormányzati ASP rendszer megfeleltetés

2016. szeptember 3-án hatályba lépett a részletszabályokat tartalmazó, az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet (továbbiakban: R.).

Információbiztonsági oldalról követelményként írja elő az R, hogy meg kell felelni az információbiztonsági törvény és annak végrehajtási rendelete előírásainak.


BŐVEBBEN
információbiztonsági felelős

Biztonsági osztályba sorolás, biztonsági szintbe sorolás, cselekvési tervek

Valamennyi szervezetnek 2013. július 1-jéig el kell végeznie az elektronikus információs rendszereinek biztonsági osztályba sorolását, valamint a szervezetének biztonsági szintbe sorolását. Ezután meg kellett vizsgálni, hogy a vizsgálat időpontjában mely biztonsági osztálynak, illetve biztonsági szintnek felelnek meg. A hiányosságok pótlására cselekvési terveket kellett készíteni, melyet 2014. szeptember 28-ig meg kell küldeni a Hatóság részére.BŐVEBBEN

Miért minket válasszon?

Biztosan felmerül Önben a kérdés, hogy miért cégünket bízza meg a szervezeténél az információbiztonsági törvény által előírtak végrehajtására.

BŐVEBBEN

Javaslatok az azonnali feladatok kezelésére!!!

Vissza 2013. 07. 08.

A tapasztalataim alapján nem minden önkormányzat tud főállásban a törvényben előírt felsőfokú szakképzettséggel és szakirányú végzettséggel rendelkező elektronikus információs rendszerek biztonságáért felelős személy alkalmazni, ezért egy előre megállapodott óraszámban vállalom ezen feladatok elvégzését (A jogszabályok lehetőséget adnak a feladatok kiszervezésére).

Vállalom továbbá, hogy a törvény adta 90 napon belül aktualizálom az önkormányzata Informatikai Biztonsági Szabályzatát a törvénynek és a vonatkozó szabványoknak megfelelően, így már olyan IBSZ küldhető meg a hatóságnak, amely megfelel a törvényi előírásoknak.

Vissza 2013-07-08

Vélemény, hozzászólás?

Ellenőrzés *
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.