Az önkormányzatok információbiztonsági tanácsadója

ASP informatikai biztonsági követelmények értelmezése

Az Ön Hivatalában is gondot okoz a Magyar Államkincstár által kiadott a „Tájékoztatás az önkormányzati ASP rendszerhez csatlakozáshoz megvalósítandó informatikai biztonsági követelményekről” című dokumentum értelmezése.


Rendelje meg most az értelmezésünket ide kattintva!

Önkormányzati ASP rendszer megfeleltetés

2016. szeptember 3-án hatályba lépett a részletszabályokat tartalmazó, az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet (továbbiakban: R.).

Információbiztonsági oldalról követelményként írja elő az R, hogy meg kell felelni az információbiztonsági törvény és annak végrehajtási rendelete előírásainak.


BŐVEBBEN
információbiztonsági felelős

Biztonsági osztályba sorolás, biztonsági szintbe sorolás, cselekvési tervek

Valamennyi szervezetnek 2013. július 1-jéig el kell végeznie az elektronikus információs rendszereinek biztonsági osztályba sorolását, valamint a szervezetének biztonsági szintbe sorolását. Ezután meg kellett vizsgálni, hogy a vizsgálat időpontjában mely biztonsági osztálynak, illetve biztonsági szintnek felelnek meg. A hiányosságok pótlására cselekvési terveket kellett készíteni, melyet 2014. szeptember 28-ig meg kell küldeni a Hatóság részére.BŐVEBBEN

Miért minket válasszon?

Biztosan felmerül Önben a kérdés, hogy miért cégünket bízza meg a szervezeténél az információbiztonsági törvény által előírtak végrehajtására.

BŐVEBBEN

Azonnali feladat

Vissza 2014. 12. 14.

Az Ibtv. 11. § (1) bekezdésének c) pontja értelmében a szervezet vezetőjének

2013. augusztus 31-ig

ki kell jelölnie egy az

elektronikus információs rendszerek biztonságáért felelős személyt,

aki rendelkezik az Ibtv. 13. § (8)-(10) bekezdésében meghatározott felsőfokú végzettséggel, szakképzettséggel és 5 év szakmai gyakorlattal.

Tekintettel arra, hogy nem minden önkormányzat engedheti meg magának, hogy főállásban egy ilyen szakembert alkalmazzon (kisebb önkormányzatoknál nem is érdemes),

jutányos áron vállalom, hogy ellátom önkormányzatánál az elektronikus információs rendszerek biztonságáért felelős személy feladatait.

Misák István

egyéni vállalkozó

Vissza 2014-12-14

Vélemény, hozzászólás?

Ellenőrzés *
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.