Az önkormányzatok információbiztonsági tanácsadója

ASP informatikai biztonsági követelmények értelmezése

Az Ön Hivatalában is gondot okoz a Magyar Államkincstár által kiadott a „Tájékoztatás az önkormányzati ASP rendszerhez csatlakozáshoz megvalósítandó informatikai biztonsági követelményekről” című dokumentum értelmezése.


Rendelje meg most az értelmezésünket ide kattintva!

Önkormányzati ASP rendszer megfeleltetés

2016. szeptember 3-án hatályba lépett a részletszabályokat tartalmazó, az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet (továbbiakban: R.).

Információbiztonsági oldalról követelményként írja elő az R, hogy meg kell felelni az információbiztonsági törvény és annak végrehajtási rendelete előírásainak.


BŐVEBBEN
információbiztonsági felelős

Biztonsági osztályba sorolás, biztonsági szintbe sorolás, cselekvési tervek

Valamennyi szervezetnek 2013. július 1-jéig el kell végeznie az elektronikus információs rendszereinek biztonsági osztályba sorolását, valamint a szervezetének biztonsági szintbe sorolását. Ezután meg kellett vizsgálni, hogy a vizsgálat időpontjában mely biztonsági osztálynak, illetve biztonsági szintnek felelnek meg. A hiányosságok pótlására cselekvési terveket kellett készíteni, melyet 2014. szeptember 28-ig meg kell küldeni a Hatóság részére.BŐVEBBEN

Miért minket válasszon?

Biztosan felmerül Önben a kérdés, hogy miért cégünket bízza meg a szervezeténél az információbiztonsági törvény által előírtak végrehajtására.

BŐVEBBEN

images (1)Szerverek üzemeltetése önkormányzati hivatalok és intézmények részére az információbiztonsági törvény előírásai alapján

Új szolgáltatásként vállaljuk önkormányzati hivatalok, intézmények szervereinek, tűzfalainak biztonságos üzemeltetését. Az információbiztonsági tanácsadási szolgáltatásunk keretein belül azt tapasztaltuk, hogy  az önkormányzati informatikai rendszerek számos gyengeséget, sérülékenységet tartalmaznak. Ezeket a sérülékenységeket kihasználva könnyedén lehet veszélyeztetni a informatikai rendszerekben kezelt adatok biztonságát.

Ezért döntöttünk úgy, hogy bővítjük szolgáltatási körünket és az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény és annak technológiai végrehajtási rendelete által előírt követelményeknek megfelelően alakítjuk ki az üzemeltetési körülményeket.

A szolgáltatás keretein belül kialakítjuk a szerverek, kiszolgálók és tűzfalak távoli üzemeltetésének feltételét, folyamatosan monitorozzuk a futó szolgáltatásokat:

  • Szolgáltatások monitorozása, ellenőrzése (HTTP, HTTPS, SMTP, IMAP, POP, FTP, SMB)
  • Kiszolgálók hálózati kapcsolatának ellenőrzése (PING)
  • Korlátlan számú TCP, UDP port figyelése
  • Naplóállományok áttekintése, elemzése
  • Szükséges szoftverfrissítések, biztonsági frissítések telepítése
  • Biztonsági beállítások elvégzése
  • Új szolgáltatások telepítése, konfigurálása
  • Szükség szerinti felhasználói jogosultságok beállítása.
  • Kiszolgálók forgalmának, terheltségének monitorozása, grafikonozása
  • Napi, havi, heti mentések biztosítása

Hiba esetén azonnal beavatkozunk.

Jelen szolgáltatás keretein belül csak Linux szerverek üzemeltetését vállaljuk.

A fentieken kívül a helyi munkaállomások időszakos üzemeltetését és hibaelhárítását is elvégezzük.

Kérje ajánlatunkat online ide kattintva…