Az önkormányzatok információbiztonsági tanácsadója

ASP informatikai biztonsági követelmények értelmezése

Az Ön Hivatalában is gondot okoz a Magyar Államkincstár által kiadott a „Tájékoztatás az önkormányzati ASP rendszerhez csatlakozáshoz megvalósítandó informatikai biztonsági követelményekről” című dokumentum értelmezése.


Rendelje meg most az értelmezésünket ide kattintva!

Önkormányzati ASP rendszer megfeleltetés

2016. szeptember 3-án hatályba lépett a részletszabályokat tartalmazó, az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet (továbbiakban: R.).

Információbiztonsági oldalról követelményként írja elő az R, hogy meg kell felelni az információbiztonsági törvény és annak végrehajtási rendelete előírásainak.


BŐVEBBEN
információbiztonsági felelős

Biztonsági osztályba sorolás, biztonsági szintbe sorolás, cselekvési tervek

Valamennyi szervezetnek 2013. július 1-jéig el kell végeznie az elektronikus információs rendszereinek biztonsági osztályba sorolását, valamint a szervezetének biztonsági szintbe sorolását. Ezután meg kellett vizsgálni, hogy a vizsgálat időpontjában mely biztonsági osztálynak, illetve biztonsági szintnek felelnek meg. A hiányosságok pótlására cselekvési terveket kellett készíteni, melyet 2014. szeptember 28-ig meg kell küldeni a Hatóság részére.BŐVEBBEN

Miért minket válasszon?

Biztosan felmerül Önben a kérdés, hogy miért cégünket bízza meg a szervezeténél az információbiztonsági törvény által előírtak végrehajtására.

BŐVEBBEN

Miért minket válasszon?

Vissza 2013. 06. 10.

Biztosan felmerül Önben a kérdés, hogy miért cégünket bízza meg a szervezeténél az információbiztonsági törvény által előírtak végrehajtására.

Megpróbálunk válaszolni erre a kérdésre:

Azért, mert munkatársainak több mint tíz éves közigazgatási tapasztalattal rendelkeznek, így ismerjük az állami szervek belső működését, illetve a rájuk vonatkozó jogszabályokat.

Azért, mert munkatársainak több mint tíz éves információbiztonsági tapasztalattal rendelkeznek, több informatikai biztonsági irányítási rendszer bevezetésében vettek részt, több informatikai biztonsági szabályzatot készítettünk.

Azért, mert munkatársainak több éves informatikai üzemeltetési tapasztalattal rendelkeznek, így ismerjük az állami szervek informatikai rendszereit.

Azért mert az információbiztonsági törvény hatályba lépése óta több szervezetnél sikeresen ellátjuk az információbiztonsági felelős feladatait, illetve számos, az információbiztonsági törvény előírásainak megfelelő Informatikai Biztonsági Szabályzatot készítettünk.

A többit lásd a referenciák oldalon.

Reméljük, hogy sikerült meggyőznünk.

Kérje ajánlatunkat online.

Vissza 2013-06-10