Az önkormányzatok információbiztonsági tanácsadója

Bírságolási lehetőség kölségvetési szervek esetén

Az egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2018. évi CXXI. törvény módosította az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvényben (Ibtv.) megfogalmazott, a jogszabályokban foglalt biztonsági követelmények és az ehhez kapcsolódó eljárási szabályok nem teljesítéséből fakadó jogkövetkezményeket.

BŐVEBBEN

Önkormányzati ASP rendszer megfeleltetés

2016. szeptember 3-án hatályba lépett a részletszabályokat tartalmazó, az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet (továbbiakban: R.).

Információbiztonsági oldalról követelményként írja elő az R, hogy meg kell felelni az információbiztonsági törvény és annak végrehajtási rendelete előírásainak.


BŐVEBBEN

Miért minket válasszon?

Biztosan felmerül Önben a kérdés, hogy miért cégünket bízza meg a szervezeténél az információbiztonsági törvény által előírtak végrehajtására.

BŐVEBBEN

biztonságtudatosságBiztonságtudatosság fokozó online tréning

Jogszabályi előírás: Az állami és az önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény 11. § (1) bekezdésének g) pontja értelmében a szervezet vezetőjének gondoskodnia kell az elektronikus információs rendszerek védelmi feladatainak és felelősségi köreinek oktatásáról, saját maga és a szervezet munkatársai információbiztonsági ismereteinek (biztonságtudatosság) szinten tartásáról.

A követelménynek a technológiai végrehajtási rendelet alapján (41/2015. BM rendelet) – mivel már az I. biztonsági osztálytól kezdve ez kötelező – legkésőbb 2016. július 1-jéig kell eleget tenniük a szervezeteknek.

Tudta, hogy a felhasználó a leggyengébb láncszem?

Az információbiztonsági tudatosságfokozó tréningünk kifejezetten az állami és önkormányzati szervek munkatársai számára készült. Csomagárainkat igyekeztünk úgy kialakítani, hogy valamennyi szervezet részére elérhető legyen. További esetleges kedvezményekért hívja munkatársunkat a +36-30-250-6352 telefonszámon.

Az első 10 megrendelő részére további 20% kedvezményt adunk.

Létszám Akciós ár
1-25 2000 Ft+Áfa/fő
26-49 1800 Ft+Áfa/fő
50-99 1600 Ft+Áfa/fő
100-199 1400 Ft+Áfa/fő
200-299 Egyedi ár

 

A tananyag tartalma:

 • Fogalmak
  • Információbiztonság 1
  • Információbiztonság 2
 • Fenyegetések
  • Kártékony kódok
  • Spam
  • Trójai
  • Adathalászat
  • Féreg
  • Exploit
  • Adware
  • Spyware
  • Vírus
 • Védekezési lehetőségek
 • A nem megfelelő felhasználói viselkedés veszélyei, a felhasználói viselkedés szabályai
  • Felhasználó megtévesztése – socialenginering
  • Jelszavak kezelése
  • Jelszószabályok
 • Fizikai biztonság
  • Üres íróasztal, tiszta képernyő politika példa
 • Mobil eszközök
 • Internet, e-mail használat
 • Mit tegyünk, ha …
3 2 1

Már több mint 30 szervezet 800 munkatársa elvégezte a tréningünket. Az Ön szervezete se maradjon le a biztonságtudatosság megteremtésében.

A tréninget a szerződéskötéstől számított 1 hónapon keresztül elérhetővé tesszük a szervezete valamennyi munkatársa részére, így nagy rugalmasságot biztosítunk a tananyag elsajátításához. A tréning vizsgával zárul, melynek sikeres teljesítése esetén elektronikus oklevelet kapnak a munkatársak, melyet kinyomtatva és a személyi anyagukhoz lefűzve a Nemzeti Elektronikus Információbiztonsági Hatóság helyszíni ellenőrzése során igazolható, hogy a szervezet és annak vezetője gondoskodott a jogszabály által előírt felhasználói biztonságtudatosság fokozásáról és szinten tartásáról.

Ide kattintva kipróbálhatja demo tananyagunkat!

A következő űrlap kitöltésével megrendelheti szervezete valamennyi munkatársa részére az online, biztonságtudatosság fokozó tréningünket. A megrendelés után megküldjük Önnek a szerződéstervezetet és elérhetővé tesszük szervezete munkatársai részére a tréninget.

A megrendelő neve (kötelező):

A megrendelő beosztása (kötelező):

Email cím (kötelező):

Szervezet neve (kötelező):

Szervezet létszáma:

Egyéb információ:

captcha

Gépelje be a fent látható szöveget:

Vélemény, hozzászólás?

Ellenőrzés *
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Költségvetési szervek esetében is bírságolhat a Hatóság!

2019. január 1-jével módosult az állami és önkormányzati szervek elektroikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény (Ibtv.).

Az Ibtv. 16. § (4) bekezdése alapján

Ha a szervezet költségvetési szerv, és a jogszabályokban foglalt biztonsági követelményeket és az ehhez kapcsolódó eljárási szabályokat nem teljesíti vagy nem tartja be, a hatóság

a) köteles felszólítani a szervezetet a jogszabályokban foglalt biztonsági követelmények és az ehhez kapcsolódó eljárási szabályok teljesítésére,

b) ha az a) pontban meghatározottak ellenére a szervezet a jogszabályokban foglalt biztonsági követelményeket és az ehhez kapcsolódó eljárási szabályokat nem teljesíti, a szervezetet felügyelő szervhez – ha a szervezet azzal rendelkezik – fordulhat és kérheti a közreműködését,

c) ha az a) és b) pontban meghatározottak ellenére a szervezet a jogszabályokban foglalt biztonsági követelményeket és az ehhez kapcsolódó eljárási szabályokat nem teljesíti, információbiztonsági felügyelő kirendelését kezdeményezheti,

d) jogosult bírságot kiszabni külön kormányrendeletben meghatározottak szerint.

A bírságok mértékét a 187/2015. (VII. 13.) Korm. rendelet 13. §-a, illetve a Korm. rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza.

Ezek alapján a kiszabható bírság mértéke 50.000 Ft-tól 5.000.000 Ft-ig terjedhet.

A Korm. rendelet 13. § (6) bekezdése alapján

az eljárás akadályozása, illetve az adatszolgáltatás nem vagy nem megfelelő teljesítése esetén a hatóság hárommillió forintig terjedő bírsággal sújthatja – ismételt jogsértés esetén sújtani köteles – a jogsértő vezető tisztségviselőjét is.

 

Kérje ajánlatunkat ide kattintva információbiztonsági felelős (szintén jogszabályi előírás) feladatainak ellátására a bírság elkerülése érdekében.